Loma Suomessa on hyvä vaihtoehto ulkomaan matkalle

loma Suomessa saaristossa

Suomen saaret ovat ainutlaatuinen luontonähtävyys maailmassa. Tuhannet saaret ovat ihastuttaneet lukuisia matkailijoita ympäri maailmaa, ja ne ovatkin Suomen suurimpia matkailuvaltteja. Loma Suomessa on erinomainen ja luontoystävällinen vaihtoehto matkailun ystäville. Örön saari Saaristomerellä on unohtumaton elämys kenelle tahansa matkailijalle, joka haluaa nauttia puhtaasta ja kauniista luonnosta. Saariin voi tutustua risteilyillä tai patikoimalla koskemattomassa Suomen luonnossa.

Loma Suomessa on hyvä vaihtoehto kaikille niille, jotka haluavat lomailla siten, ettei se rasita luontoa. Suomessa voi lomailla omalla autolla tai käyttämällä julkista liikennettä. Se tarjoaakin erinomaisen vaihtoehdon lentämiselle ja on huomattavasti luontoystävällisempi vaihtoehto.

Örön linnakesaari kiehtoo matkailijoita

Örön linnoitussaari sijaitsee Varsinais-Suomen saaristossa. Örö on ollut suljettuna aina vuoteen 2015, jolloin se avattiin matkailijoille, kunnes se taas suljettiin hetkeksi Suomen koronatilanteen vuoksi. Nyt saarelle pääsee kuitenkin taas matkustamaan. Saarella vieraileminen on ilmaista, mutta venepaikasta peritään maksu. Se sopii erinomaisesti koko perheen matkakohteeksi, jossa viihtyvät sekä aikuiset että lapset.

Loma Suomessa on loistava vaihtoehto etelän hiekkarannoille tai kaupunkilomille. Suomen saaristo on kaunis matkailukohde, jossa luonto pääsee näyttämään parhaat puolensa. Tuhannet saaret rikkovat saaristoa ja luovat ainutlaatuisen kokonaisuuden. Esimerkiksi lounaisrannikolla sijaitseva Saaristomeri on Euroopan laajin saaristo, jossa riittää nähtävää useamman reissun verran.

Minkälainen lomakohde Örö on?

Örö sijaitsee Saaristomerellä ja sinne pääsee joko omalla veneellä tai julkisella vesiliikenteellä. Rannikolla lähin kylä on Kasnäs, josta on 15 kilometrin matka Örön saarelle.

  • Örö sijaitsee Saaristomeren kansallispuistossa
  • Örö on vanha linnakesaari, joka rakennettiin alun perin 1915
  • Saarelle pääsee ainoastaan vesiteitse

Örö tarjoaa Saaristomeren luonnonkauniit maisemat

Suomen saaret ovat keskeinen osa kotimaan matkailua. Saaristomeren tuhannet saaret ovat ainutlaatuinen kokonaisuus, jota ei muualta löydä. Koska se kuuluu kansallispuistoon, luonnosta pidetään erityistä huolta. Örön saarella onkin paljon luontotyyppejä, jotka ovat harvinaisia ja omalaatuisia. Esimerkiksi lukuisat hiekkarannat, rantaniityt sekä dyynit ovat säilyneet luonnontilaisina vuosituhansia.

Suomen saaret rannikolla ovat todellinen nähtävyys. Saaristomeren kansallispuistossa sijaitsevat saaret muodostavat paikoin labyrintin kaltaisen sokkelon, jossa riittää koettavaa ja nähtävää. Maisemat vaihtelevat laajoista ulapoista asuttuihin saariin ja perinnemaisemiin. Vedenalaiset levämetsät sekä saarilla sijaitseva niityt tarjoavat luontoelämyksiä, joita on vaikea löytää muualta maailmasta. Kansallispuiston alueelta löytyy paljon luontopolkuja, joissa pääsee tutustumaan lähemmän alueen luontoon.