Örön linnakesaari keskellä kaunista luontoa

Merellistä rannikkoa

Örön linnakesaari on kaikille luontoa arvostaville mielenkiintoinen lomakohde. Jos olet kiinnostunut suomalaisista rannikkomaisemista, Örö on siinä tapauksessa loistava valinta. Saaren luonto on monipuolista, sillä siellä on komeita kivi- ja hiekkarantoja sekä metsää ja nurmikenttiä. Alueelta voi löytää paljon harvinaisia kasveja ja lintuja, joita voi olla vaikea löytää muualta Suomesta. Lisäksi saarelta voi bongata uhanalaisia perhosia, mikä on mukava lisä saaren eliölajistossa.

Örön linnakesaari on osa Saaristomeren kansallispuistoa

Suomen Saaristomerta kutsutaan maailman kauneimmaksi saaristoksi, eikä syyttä. Tuhannet saaret rikkovat maisemaa ja luovat vaihtelevan sekä monimuotoisen näkymän. Näkymät vaihtelevat suuremmista ulapoista ja aina rikkonaisiin saaristoihin. Karut kalliot ja luodot ovat tyypillisiä näkyjä Saaristomeren alueella. Komean luonnon lisäksi alueella voi tutustua paikan esihistoriaan, sillä alueella on asuttu jo tuhansia vuosia.

Örö on yksi näistä saarista ja tarjoaa mukavan levähdyspaikan kaikille lomailijoille. Koska alue on osa Saaristomeren kansallispuistoa, luonnossa on liikuttava varovaisesti. Jokaisen lomailijan tulee ottaa selvää siitä, minkälaisia rajoituksia luonnossa liikkumisessa on noudatettava. Esimerkiksi tulenteko muualla kuin sille osoitetuilla paikoilla on ehdottomasti kiellettyä. Tulen karkaaminen saarella johtaisi ainutlaatuisen luonnon tuhoutumiseen.

Örö on todellinen luontokokemus

Örön saari on vierailemisen arvoinen paikka kaikille luonnon ystäville. Saarelle pääsee kätevästi Kasnäsin venesatamasta ja sinne järjestetään säännöllisiä kuljetuksia, jos itse et omista venettä. Saari oli suljettuna pitkään, mutta avattiin yleisölle vuonna 2015. Siitä lähtien tuhannet ihmiset ovat käyneet nauttimassa saaren ainutlaatuisesta luonnosta ja muista nähtävyyksistä.