Saarenmaan nähtävyydet ja Örön saari

Saaristo lumoaa kesäaikaan

Saaret ovat erityisesti kesämatkailun ykköskohteita. Viron suurin saari, Saarenmaa, tunnetaan kansainvälisestikin vilkkaasta musiikkielämästään ja mielenkiintoisesta historiastaan. Saarenmaan nähtävyydet muodostavat hyvän pohjan saaristoseikkailulle, johon kannattaa yhdistää vasta muutama vuosi sitten yleisölle avautunut Örön saari Suomen puolella. Örö on erityisesti luonnon ystäville kiinnostava kohde. Kumpaakin saarta yhdistää pitkä historia, mutta saarilla on omaleimaiset luonteensa, joihin tutustuminen kannattaa.

Saarenmaan nähtävyydet ja Örön saari avoinna matkailijoille

Örö on ollut avoinna veneilijöille ja matkailijoille vasta vuodesta 2015. Tuota ennen saari oli maihinnousukiellossa, joten kohde on monille varmasti entuudestaan melko tuntematon. Saarelta löytyy erilaisten ravintolapalveluiden lisäksi retkeilyreittejä, telttailualue, alueen historiaa esittelevä näyttely ja ainutlaatuisia luontoalueita, kuten paahdenummia. Kohde onkin ehdoton valinta Saaristomeren kansallispuistosta kiinnostuneille.

Monille loma Suomessa on ollut olosuhteiden sanelema valinta viimeisten parin vuoden ajan, mutta onneksi Suomesta riittää runsaasti monipuolisia, erottuvia matkailukohteita. Kun kuitenkin ulkomaanmatkailusta tulee taas ajankohtaista, on Saarenmaa erinomainen kohde: se on kiinnostava, lähellä ja monille vielä verrattain vieras, vaikka Viron kohteista Tallinna olisikin tullut jo tutuksi.

Kumpi kohde kannattaa valita?

Örö on erinomainen valinta koskematonta luontoa arvostavalle, Saarenmaa taas kulttuurinnälkäisille matkailijoille. Kumpikin saari tarjoaa nähtävää ja koettavaa, joka tuo vaihtelua tutuimpiin turistikohteisin. Lähempänä Manner-Suomea sijaitseva Örö on hyvä valinta silloin, kun aikaa vierailulle on vain päivä tai pari. Saarenmaa sopii kohteeksi hieman pidemmällekin reissulle.

Avainsanat: