Örö satama

Örö satama on portti upealle saarelle

Örön satama houkuttelee matkailijoita luokseen

Örö on monipuolinen kokonaisuus suomalaista saaristomaisemaa sekä kaunista ja ainutlaatuista luontoa. Se on loistava paikka koko perheelle ja sieltä löytyy tekemistä kaikenikäisille. Örö satama tarjoaa laituripaikan veneille, joihin ne voi kiinnittää vierailun ajaksi. Saaresta löytyvät monipuoliset palvelut aina hotelleista ravintoloihin, joten puitteet ovat kunnossa. Örö majoitus on monipuolinen yhdistelmä hotelleja, paritaloja ja mökkejä. Jos haluat lähteä tutustumaan luontoon, myös telttamajoitus on mahdollista.

Saaristomeri hurmaa ainutlaatuisella luonnolla ja siellä riittää nähtävää koko perheelle. Tämä saari on myös lintuharrastajien suosiossa, sillä se toimii muuttolintujen levähdyspaikkana. Sieltä löytyy myös useita Suomessa harvinaisia lintuja, jotka pesivät alueella. Jos olet lintuharrastaja, voit bongata useita uusia lintuja saarelta samalla kertaa.

Örö satama toimii maihinnousupaikkana. Saarelle pääsy on rajoitettu siten, että vierailijoiden pitää käyttää satamaa. Satamassa sijaitsee vierasvenesatama, johon vierailijoiden tulee jättää veneensä vierailun ajaksi.

Örö satama
Örön satama

Vierasvenesatama ottaa vierailijat vastaan

Vieraspaikat pitää lunastaa paikan päällä ja hintaan kuuluu laituripaikan lisäksi sähkö, tiskauspaikka, WC, jätepiste sekä yleinen saunavuoro. Jos tulet vierailulle sesonkiaikaan, sinut ottaa vastaan sataman henkilökunta, jolta saat tarvittaessa apua ja opastusta.

Mikäli saavut paikalle suurella aluksella, sinun tulee ottaa yhteyttä ennen suunniteltua rantautumista 24 tuntia ennakkoon. Satamassa on oma laituri melojille, joten kanooteilla liikenteessä olevien tulee ottaa se huomioon. Satamassa veneet kiinnitetään joko aisa- tai kylkikiinnitykselle. Ankkurin käyttö on ehdottomasti kielletty niin satamassa kuin Örön läheisyydessä.

Örö satama ja Örön saari - lintubongarin unelma

Örö on merkittävä paikka lintujen muuttoreitillä, joten saari on ihanteellinen lintuharrastelijoille. Saarella voi nähdä todella monenlaisia lintuja, sillä pohjoisesta etelään muuttavat linnut pitävät sitä pysähdyspaikkana. Örön monimuotoinen kasvisto houkuttelee erilaisia lintuja, sillä se tarjoaa linnuille sekä suojaa että ruokaa. Harvinaisista linnuista yleisimpiä ovat varpuslinnut, kuten idänuunilintu sekä useat yölaulajat.

Muuttolintujen lisäksi Örön saari on suosittu pesintäpaikka monille Suomessa harvinaisille linnuille. Pesimälinnustoon kuuluvat muun muassa kultarinta sekä kirjokerttu, joka on saarella harvinaisempi tapaus. Edellä mainittuja lintuja on hankala tavoittaa muualta Suomesta, joten uusien lintujen bongaamiseen Örö soveltuu mainiosti. Linnusto on siis monipuolinen, joten nähtävää ja koettavaa riittää.

Örö majoitus on monipuolinen kokonaisuus

Örön saarelta löytyy monenlaisia majoitusmahdollisuuksia, jotta turistit voivat yöpyä saarella. Örö tarjoaa yli 150 majoituspaikkaa, joten valinnanvaraa riittää. Örö majoitus on mahdollista varata ylellisestä hotellista, mökkimajoituksesta tai esimerkiksi paritalosta. Retkeilijöillä on tietysti mahdollisuus ottaa oma teltta mukaan, jolloin yöpyä voi myös luonnonhelmassa. Hotellihuoneet on rakennettu historiaa täynnä olevaan kasarmirakennukseen, josta löytyy tarvittaessa myös kokoustila sekä lounge-tila. Hotellihuoneissa on kahta eri kokoa ja osa niistä on yhdistettävissä perhehuoneeksi, jolloin aikuiset ja lapset voivat nukkua samassa tilassa.

Örö majoitus sisältää myös paritaloja. Paritaloja on neljä kappaletta, joissa kussakin on kuusi vuodepaikkaa ja mahdollisuus ylimääräiselle vuodepaikalle. Örö satama ja ravintola sijaitsevat lähellä paritalomajoitusta, joten kaikki löytyy läheltä. Mökkejä on kolme erilaista, jotka eroavat toisistaan vuodepaikkojen määrässä. Ne sijaitsevat aivan meren rannassa, mikä luo oman tunnelmansa yöpymiseen. Jos kaipaat omaa rauhaa, on sinun mahdollista nukkua myös teltassa.

Suomen saaret ja satama