Yö saaristossa tarjoaa matkan ajassa taaksepäin

Örön saaren nähtävyys

Örön saari on sotahistoriallisesti merkittävä ja mielenkiintoinen alue. Alueen hienosti säilyneet nähtävyydet tarjoaa koko perheelle paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Ensimmäisen maailmansodan aikaan Venäjä rakensi saarelle useita linnoituksia, ja se siirtyi Suomen Puolustusvoimien hallintaan Suomen itsenäistymisen jälkeen.

Saari tarjoaa paljon historiallisia nähtävyyksiä

Örön saaren päänähtävyyksiin kuuluu hienosti säilyneet kasarmialueet, eri-ikäiset linnakkeet sekä puolustusasemat sekä järeät tykit. Saaren historia on pitkä ja mielenkiintoinen, sillä eristäytyneellä saarella Neuvostoliitto koulutti siellä aikoinaan alokkaita, ja sen jälkeen saarelta on osallistuttu sotatoimiin. Neuvostoliiton hajotessa saarta on käytetty Puolustusvoimien harjoittelualueena.

Örön saari tarjoaa historiallisesti merkittävää ja mielenkiintoista nähtävää koko perheelle. Se on myös Uudenmaan tärkeimpiä luonnonsuojelukohteita uhanalaisille lajeille ja luontotyypeille. Merellinen ilmasto tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn ja lintujen tarkkailuun.